+48 730 720 264 studio@domowaspizarnia.pl

Pierwsze w Kielcach Studio Kulinarne!

Prowadzący

Nawet najciekawsze pomysły i piękne wnętrza nie wystarczyłyby, gdybyśmy nie mieli solidnego wsparcia merytorycznego. Dlatego podjęliśmy współpracę z doświadczonymi Szefami Kuchni oraz pasjonatami gotowania.

Rafał Korus

Executive chef Hotelu Binkowski. Swoje pierwsze szlify zdobywał we Francji, od powrotu związany z regionem świętokrzyskim. Specjalista w zarządzaniu i reorganizacji dużych obiektów hotelowych. Jego domeną jest kuchnia polska z mocnymi akcentami kuchni francuskiej. Preferuje industrialną prostotę na talerzu oraz niebanalne połączenie smaków. Fundator i współzałożyciel Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji od samego początku piastuje stanowisko Prezesa.

Hubert Sanecki

Ambitny i kreatywny Szef kuchni Binkowski Dworek otwarty na wszelkie nieschematyczne i trudne do przyrządzenia produkty kulinarne. Nie boi się wyzwań, wciąż podnosi sobie poprzeczkę. Specjalista w fine diningu. Najlepiej odnajduję się w kuchni polskiej i włoskiej. Jego kuchnia charakteryzuje się nie tylko dbałością o smak, ale również różnorodnością i troską o estetykę dań. W swoich kreacjach kulinarnych często wraca do korzeni, czerpiąc z bogactwa regionalnych produktów. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji piastuje stanowisko Skarbnika. Nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Krzysztof Zamczyk

Rdzenny kielczanin zakochany w Ziemi Świętokrzyskiej. Przez lata pracy przeszedł przez wszystkie etapy w hierarchii gastronomicznej, od praktykanta do właściciela lokalu. Miłośnik naturalnych rozwiązań w kuchni. Autor i twórca portalu wiemcogotuję.pl, gdzie dzieli się swoim punktem widzenia świata oczami kucharza. Prezes spółki Maxi Chef. Jeden z trzech Fundatorów i współzałożycieli Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji piastuje stanowisko Przewodniczącego Rady Fundacji. Nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Robert Golis

Kucharz w restauracji Glamour w Hotelu Bińkowski. Absolwent Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Swoje doświadczenie nabywał przez 7 lat w warszawskich restauracjach. Po powrocie na kielecczyznę został członkiem Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Jego zainteresowania kulinarne związane są z kuchnią wschodnią, szczególnie tajską i japońską.

Beata Cichopek

Właścicielka serowni Podłazy, swoją przygodę jako pierwsza serowarka zagrodowa w województwie świętokrzyskim produkująca sery długodojrzewające rozpoczęła kilka lat temu. 11 lat temu wraz z mężem przeniosła się z miasta na wieś, która leży u podnóża Gór Świętokrzyskich, otoczona łąkami i uprawnymi polami. Malownicza zagroda dodatkowo ukryta jest w starym sadzie, pośród wysokich czereśni, jabłoni i malinowego chruśniaka, gdzie podwórka i zarazem tajemnic wytwarzanych tutaj serów strzegą dwa duże owczarki niemieckie. Nazwa serowni Podłazy, wzięła się właśnie od nazwy wsi w której znajduje się to piękne miejsce – Piotrów Podłazy. Beata swoją wstępną wiedzę serowarską zdobywała na kurskie serowarskim na Kaszubach pod okiem Mistrza Serowarstwa – Pana Krzysztofa Jaworskiego, uzyskując dyplom serowara. Douczała się indywidualnie w Wielkopolsce, na Dolnym Śląsku oraz Niemczech i Austrii. Jej wiedzę i umiejętności budowała codzienna praktyka, doświadczenie oparte na próbach i błędach oraz na wspólnych dyskusjach i warsztatach w Stowarzyszeniu Serowarów Farmerskich i Zagrodowych, którego jest członkiem. 6 lat temu Beata założyła również Kielecki Eco Bazar, gdzie certyfikowani rolnicy co sobotę prezentują i sprzedają swoje wyroby mieszkańcom Kielc szukającym zdrowej i naturalnej żywności.

Łukasz Jończyk

Doradca Kulinarny Nestle Professional, członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 1998 roku w restauracji Patio jako uczeń szkoły zawodowej „Kucharz” następnie kontynuując pracę w tejże restauracji  a także uzupełniając wykształcenie „ Technik Technologii Żywienia” oraz studia o profilu ekonomicznym. W kieleckiej restauracji łącznie 11 lat. Kolejne 7 lat to praca jako Doradca Kulinarny (kreator menu) w kieleckiej spółce North Food, właścicielu takich brandów jak North Fish, John Burg. Ostanie 3 lata to praca w międzynarodowym koncernie Nestle w dywizji Professional zajmującym się profesjonalną gastronomią. Praca w Nestle to codzienna współpraca z Szefami Kuchni podczas eventów oraz warsztatów kulinarnych.

Dominika Wójciak

Zwyciężczyni trzeciej edycji polskiego Master Chef’a, wyróżniona przez samego Gorgona Ramsay’a. Warzywna kucharka, namawiająca do jedzenia warzyw bez względu na dietę i porę roku. Prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje spontaniczne akcje wspólnego gotowania, publikuje jarzynowe receptury w magazynach kulinarnych i fotografuje jedzenie. Autorka pięciu bestsellerowych książek kucharskich traktujących nie tylko o jarzynach.

Michał Kostrzewa

„Zacząłem prace w sushi w 2015r. Pracowałem w kilku sushi barach, ale na stałe osiadłem w Hana Sushi. Szybko udało nam się zdobyć rekomendacje Michelin a mnie zaufanie Chef’a. Uczyłem się od niego ok. 1,5 roku po czym postanowiłem otworzyć własny lokal i szlifować własny styl. Szybko zdobyłem uznanie i mogłem jeszcze bardziej rozwijać swoją pasje. Dzisiaj jesteśmy rozpoznawalną marką, która przekracza kolejne granice w świecie Polskiego sushi”.

Wiktoria Górecka

Wiktoria Górecka – autorka bloga Pyza made in Poland, psycholog kultury i jedzenia oraz psychodietetyk. Miłość do wietnamskich smaków przywiodła ją do Hanoi, w którym przez rok eksplorowała lokalny rynek gastronomiczny i gdzie wraca regularnie od 12 lat. Chętnie dzieli się tajnikami azjatyckich kuchni, inspirując do wzbogacania własnej diety w egzotyczne przysmaki, podpowiadając jak znaleźć potrzebne składniki lub zastąpić je produktami dostępnymi lokalnie.

Maksymilian Przybylski

Maksymilian Przybylski – jest  zawodowym kucharzem, miłośnikiem przyrody i fotografem. Blog Max gotuje z Natury to miejsce zbieżne dla jego fascynacji. Miłość do Polski, przyrody i gotowania łączy się z pasją do kreowania obrazów. Nietuzinkowe przepisy, świeże spojrzenie na polską i regionalną  kuchnię i dzikie oraz naturalne produkty. Tak w skrócie można opisać to co w nim znajdziecie.
W gotowaniu najważniejsza jest dla niego sezonowość, polski smak i radość z samego obcowania z kuchnią.
Na koncie posiada wiele wyróżnień, wygranych w konkursach jak i udział w warsztatach i szkoleniach.

Filip Turowski

Filip Turowski – niespokojny duch i marzyciel, który rzucił pracę, wywrócił życie do góry nogami i wyruszył w roczną podróż dookoła świata w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Swoje przygody i najsmaczniejsze odkrycia opisuje na blogu www.glodnyswiata.pl, a smakami z podróży dzieli się podczas warsztatów kulinarnych i spotkań podróżniczych. Bo nic nie daje tyle frajdy, co smakowanie świata!

Sange Sood

Sange Sood – Brytyjczyk o korzeniach Indyjskich, który spędził większość życia w Londynie.

Sekrety sztuki kulinarnej poznał podczas licznych podróży służbowych po całym świecie, które odbył w trakcie pracy w Stowarzyszeniu World Trade Center w Nowym Jorku. Brał udział w drugiej edycji MasterChef, w której zaprezentował swoje umiejętności takim autorytetom kuchni, jak Magda Gessler, Michel Moran i Anna Starmach. Od tego czasu Sange regularnie prezentuje swoje kulinarne talenty w wielu restauracjach, hotelach i konferencjach w regionie świętokrzyskim oraz w Londynie.

Uczy również angielskiego i organizuje lekcje gotowania dla młodych ludzi.
Aktywnie uczestniczył w projekcie „Dwujęzyczny Świętokrzyskie”.