Dziecięcy Galimatias: Zdrowy fast food

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20

Termin: 26.02.2022
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 89 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Na warsztatach kuchni roślinnej poznamy nowe smaki i poszerzymy horyzonty kulinarne. Pokażemy Ci  jak gotować smaczne, ciekawe posiłki bez wielkiego wysiłku i skomplikowanych składników. Z prostych produktów, które możesz mieć w domu da się przygotować wiele ciekawych i smacznych dać. Porozmawiamy również o produktach i zdrowym odżywianiu. O tym jak dzięki dobremu jedzeniu mieć więcej energii, a warzywa to nie samo zło.

Menu:

Chipsy z batatów

Frytki warzywne

Kotlety z tofu

Dip z mango

Salsa pomidorowa

Guacamole z avocado

 

Nie może Cię zabrakną! Serdecznie zapraszamy.

 

 

 

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem)

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20