Dziecięcy Galimatias: Dzień dziecka na włoskich wakacjach

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 29-05-2022
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 120 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

W tym roku na Dzień Dziecka postaramy się stworzyć dla Was klimat włoskich wakacji. Kuchnia włoska ma w swojej ofercie mnóstwo dań znanych i lubianych. My na tych warsztatach sięgniemy po totalne klasyki, które tylko pozornie wydają się daniami prostymi, a tak naprawdę do ich poprawnego wykonania trzeba znać kilka tajników tej kuchni i bazować na dobrych jakościowo produktach.

W menu:

  • pizza (dowolne wariacje, jakie kochacie najbardziej)
  • kolorowa panna cotta

Prawdziwą niespodzianką, która uświetni warsztaty będzie pokaz baniek mydlanych.

Serdecznie zapraszamy.

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)

– warsztaty odbędą się o godzinie 11.00 (prosimy o pozostawienie kurtek w szatni po lewej stronie od wejścia)

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!