Termin: 17-06-2020
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Michał Kostrzewa i Michał Szczęk
Cena: 249 zł
Całkowita ilość miejsc: 14
O warsztatach
Warsztaty będą obejmować podstawowe przepisy i techniki przygotowania sushi.
- Przygotowanie ryżu oraz zaprawy
- Sos sojowy, waasabi i warzywa używane w sushi
- Hosomaki, futomaki i uramaki. Co to jest i które wybrać?
- Ryby potrzebne do przygotowanie sushi – które są dostępne w sklepach i jak je wybierać?
- Co to jest dobre sushi? Czy każde sushi jest z Japonii?
Zdjęcia
O prowadzącym

Michał Kostrzewa o sobie „Zacząłem prace w sushi w 2015r. Pracowałem w kilku sushi barach, ale na stałe osiadłem w Hana Sushi. Szybko udało nam się zdobyć rekomendacje Michelin a mnie zaufanie Chef’a. Uczyłem się od niego ok. 1,5 roku po czym postanowiłem otworzyć własny lokal i szlifować własny styl. Szybko zdobyłem uznanie i mogłem jeszcze bardziej rozwijać swoją pasje. Dzisiaj jesteśmy rozpoznawalną marką, która przekracza kolejne granice w świecie Polskiego sushi”.
Michał Szczęk – Kucharz z wykształcenia i z zamiłowania. Od 8 lat związany z kuchnią japońską, obecnie szef kuchni w SushiYa. W swojej pracy duży nacisk kładzie na szlifowanie warsztatu, dopieszczanie szczegółów i rzemieślnicze dążenie do perfekcji. Ponad wszystko ceni kreatywność i nieustanne poszerzanie wiedzy – zarówno tej kulinarnej, jak i związanej z kulturą i tradycjami.
Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!