Rodzinny Galimatias: Jesienne kluchy

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 2

Termin: 18-10-2020
Godzina: 11:00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Justyna Ciesun
Cena: 79 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O WARSZTATACH

W jesieni najbardziej lubimy dynie, dzięki niej nasze talerze stają się kolorowe oraz zdrowe. Dynia jest bogatym źródłem witamin i minerałów, w tym cynku, wapnia, magnezu, potasu, selenu, witaminy C, A, E, niacyny (witamina B3) i kwasu foliowego (witamina B9).  Dlatego pokażemy dzieciom w ciekawy sposób jak wykorzystać to niesamowite warzywo!

Na warsztatach przygotujemy:
– Kolorowe kluski śląskie z dynią, burakami i szpinakiem z sosem pomidorowym
– Kolorowe kopytka z masłem i bułką tartą
– Zimowa herbata z imbirem, pomarańczą, cytryną i goździkami

Ważne informacje:
– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 -16 lat
– bilet obejmuje jedno stanowisko: dziecko +opiekuna
– w obecnej sytuacji pandemii: w sytuacji, gdy nasz region zostanie objęty obostrzeniami i będziemy zmuszeni odwołać warsztaty, to każdy bilet będzie przekształcony w voucher do wykorzystania przez kolejne 12 miesięcy.

O PROWADZĄCYM

Po 15 latach pracy w korporacji zmieniła swoją ścieżkę zawodową. Odnalezienie się w scenerii kulinarnej było tylko chwilą. Swoją pasję wykorzystuje w kuchni eksperymentując i testując różne przepisy. Uwielbia dzieci, to dzięki nim praca w kuchni daje taką przyjemność. Na co dzień z rodziną stara się przestrzegać zasad zdrowego odżywiania poprzez wspólne gotowanie i zabawę. Podczas warsztatów stara się przekazać ogromną dawkę wiedzy z dużą dozą humoru. Wolne chwile lubi spędzać za obiektywem aparatu, zagłębiając techniki fotografii kulinarnej. Wielbicielka wyrobów cukierniczych i szczerości na talerzu.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 2