Dziecięcy Galimatias: Pierogi

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 16

Termin: 16-10-2021
Godzina: 11:00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 89 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O WARSZTATACH

Czas na naukę przyrządzania jednego z najpopularniejszych dań w Polsce – pierogów. Na warsztatach nauczymy się przygotowywać ciasto i lepić pierogi, a ponieważ warsztaty kierowane są dla dzieci to skupimy się za farszach słodkich. W menu pierogi z serem i musem malinowym oraz pierogi z truskawkami i bitą śmietaną. Wszystko to co małe misie kochają najbardziej.

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem)

 

Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.

O PROWADZĄCYM

Tomasz Zapała – członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.  Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w  wielu dobrze znanych kieleckich restauracjach. Ma doskonałe wyczucie smaku, bliskie jego sercu są proste dania w nowoczesnej formie, zgodne z sezonowością. Jego hobby jest kuchnia molekularna, cały  czas poszerza swoją wiedzę z tego zakresu. Na codzień pracuje jako nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.

Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 16