Dziecięcy Galimatias: Odkrywamy smaki Grecji

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 6

Termin: 02-09-2023
Godzina: 11.00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Już we wrześniu wspominając gorące lato przeniesiemy się w magiczną podróż do świata smaków i tradycji kulinarnych Grecji. Podczas tych wyjątkowych warsztatów, prowadzonych przez profesjonalnego szefa kuchni, dzieci będą mogły poznać i przygotować autentyczne grackie dania.

 

W menu:

 

Greckie kofty,

Własnoręcznie wypiekane pity

Klasyczne tzatziki

Słodka Baklava

 

Dołączcie do nas na warsztatach „Odkrywamy smaki Grecji” i razem wybierzmy się w tą niezwykłą kulinarną podróż żegnając wakacje.

 

Serdecznie zapraszamy.

 

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem wpisując na stronie kod rabatowy GALIMATIAS)

– warsztaty odbędą się o godzinie 11.00 (prosimy o pozostawienie kurtek w szatni po lewej stronie od wejścia)

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – Zafascynowany sztuką kulinarną od najmłodszych lat. Stawiając na swoim, ukończył Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Po zdobyciu zawodu kucharza zyskiwał doświadczenie w wielu restauracjach na terenie województwa Świętokrzyskiego, po to by przez kilka lat wykazać się jako szef kuchni w Restauracji Draga w Jastarni. Zdobywał również doświadczenie m. in. w ***Hotelu Kameralnym, w ***Hotelu Willa Hueta czy w restauracji Żółty Słoń w Kielcach. Jako kierownik ds. gastronomii zajmował się organizacją wielu eventów. Jako wieloletni trener z zakresu sztuki kulinarnej, wspierał rozwój osób niepełnosprawnych. Jego wykształcenie na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie na kierunku Technologii Żywności i Żywienia oraz studia pedagogiczne pozwoliły mu objąć stanowisko nauczyciela przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach oraz jako szkoleniowca w Studiu Kulinarnym – Domowa Spiżarnia, gdzie z pasją i zaangażowaniem przekazuje swoje umiejętności młodemu pokoleniu. Co nie znaczy, że zrezygnował ze swojej pasji którą jest gotowanie i chętnie pomaga znajomym szefom kuchni w restauracjach na terenie swojego regionu.

Jest osobą pełną energii. Lubi nowe wyzwania i chętnie się ich podejmuje.

Mąż oraz tata dwóch wspaniałych synów. Z rodziną spędza każdą wolną chwilę. Z sentymentu raz do roku spędza choć kilka dni w Jastarni.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 6