Rodzinny Galimatias: Niezły Meksyk z tatą

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20

Termin: 23-06-2021
Godzina: 17:00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Tomasz Zapała
Cena: 99 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

To już kolejne warsztaty z okazji Dnia Ojca w Domowej Spiżarni.

Mamy nadzieję, że wspólne spędzanie tego wyjątkowego święta razem z nami stanie się u Was tradycją.

W tym roku czeka nas niezły Meksyk. Dzieci wraz z tatusiami pod czujnym okiem profesjonalnego kucharza przygotują aż 3 dania.

W menu:

Zupa meksykańska z kurczakiem, batatami i mlekiem kokosowym,

Chilli con carne z nachosami,

Szarlotka w tortilli z jabłek i mango z syropem klonowym

 

Niezmiennie zachęcamy Was do wspólnego spędzania czasu z najbliższymi i inwestowania we wspomnienia <3

 

Informacje organizacyjne:

warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 13 lat

bilet obejmuje jedno stanowisko pracy przy którym pracuje dziecko z tatą

Zdjęcia
O prowadzącym

Tomasz Zapała – członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni.  Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w  wielu dobrze znanych kieleckich restauracjach. Ma doskonałe wyczucie smaku, bliskie jego sercu są proste dania w nowoczesnej formie, zgodne z sezonowością. Jego hobby jest kuchnia molekularna, cały  czas poszerza swoją wiedzę z tego zakresu. Na codzień pracuje jako nauczyciel zawodu w zespole szkół ZDZ w Kielcach.

Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.

Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 20