Termin: 31-05-2020
Godzina: 10:00
Czas trwania: 4h
Prowadzący: Mariusz Putek
Cena: 129 zł
Całkowita ilość miejsc: 20
O warsztatach
Dzień dziecka połączony z kuchnią molekularną to magiczne połączenie!
Podczas warsztatów z serii Rodzinny Galimatias zorganizowanych z okazji Dnia Dziecka, naszą kuchnie zamienimy w laboratorium i wprowadzimy szczyptę magii! Połączymy sztukę kulinarną i naukę. Dzieciaki wykorzystają wszystkie zmysły, aby stworzyć wyśmienite desery. Zmienimy oczywiste produkty w coś niezwykłego.
Nasze słodkie menu:
- owocowe spaghetti
- słodkie wulkany
- lody i sorbety z ciekłym azotem
- dymiące koktajle
- pyszne kawiory
Podczas warsztatów obecny będzie profesjonalny fotograf, dzięki czemu każde dziecko dostanie wspaniałą pamiątkę z tego dnia.
MAGICZNA NIESPODZIANKA DLA DZIECI!
Podczas warsztatów odbędzie się pokaz iluzjonisty – cały repertuar pokazu podamy już wkrótce.
Informacje organizacyjne:
- warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 16lat
- dzieci do 10 roku życia muszą być z opiekunem
- zachęcamy do wspólnego gotowania
- bilet obejmuje: dziecko + opiekuna
Zdjęcia
O prowadzącym

Mariusz Putek – Przez lata uczył się pod okiem prekursora kuchni molekularnej – Jeana Bosa. Swoje kulinarne doświadczenie zdobywał w Anglii oraz we Włoszech, a w Tajlandii prowadził restauracje.
Na swoim koncie ma wiele konkursów kulinarnych, między innymi: Mistrz ziemi świętokrzyskiej z 2018 roku.
Od lat jest wierny województwu Świętokrzyskim, w którym stara się wspierać gastronomię, aby rosła w siłę!
Pozostało miejsc: 20