Francuska kuchnia na Walentynki

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 1

Termin: 13-02-2021
Godzina: 17.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Rafał Korus
Cena: 199 zł
Całkowita ilość miejsc: 16

O warsztatach

Kuchnia francuska od zawsze kojarzy się z wytwornością. Są to dania o długiej tradycji. Jedząc dania kuchni francuskiej, oczami wyobraźni widzimy romantyczny Paryż, czujemy jego klimat – myślimy o tym wszystkim, nie tylko w aspekcie kulinarnym.

Zainspirowani tą wizją skomponowaliśmy menu idealne na walentynki.

Podczas warsztatów przygotujemy:

  • Quiche Lorraine,
  • Francuska zupa rybna Bouillabaisse,
  • Mule w białym winie i pomidorach,
  • Fondant czekoladowy

a to wszystko w towarzystwie wina. Przyjdź i poczuj się z nami jakbyś był w najbardziej romantycznym mieście na świecie.

O prowadzącym

RAFAŁ KORUS – Executive chef Hotelu Binkowski. Swoje pierwsze szlify zdobywał we Francji, od powrotu związany z regionem świętokrzyskim. Specjalista w zarządzaniu i reorganizacji dużych obiektów hotelowych. Jego domeną jest kuchnia polska z mocnymi akcentami kuchni francuskiej. Preferuje industrialną prostotę na talerzu oraz niebanalne połączenie smaków. Fundator i współzałożyciel Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji od samego początku piastuje stanowisko Prezesa.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 1