Dzień mamy w Domowej Spiżarni

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!

Termin: 26-05-2019
Godzina: 18.00
Czas trwania: 4h

Prowadzący: Rafał Korus, Robert Goliś
Cena: 299 zł/para
Całkowita ilość miejsc: 10

O warsztatach

26 maja to wyjątkowy dzień, święto naszych mam. Z tej okazji przygotowaliśmy specjalne warsztaty podczas których praca będzie się odbywała w duecie idealnym, mama + dziecko.
Warsztaty poprowadzą szefowie kuchni z Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy, którzy z uczestnikami przygotują:
– krem ze świeżych pomidorów z pesto bazyliowym,
– kopytka tymiankowe z młodymi warzywami i sosem winno-maślanym,
– burgery wołowe z bułką własnego wypieku,
– tiramisu
Brzmi pysznie!

Jak po każdych warsztatach po przygotowaniu udamy się do sali jadalnianej, gdzie skonsumujemy przygotowane przez nas dania przy lampce wina.

Serdecznie zapraszmy!

Warsztaty są przeznaczone dla mam i ich dzieci od 16 roku życia.
Jeden bilet stanowi wejściówkę na warsztaty dla 2 osób.

O prowadzącym

RAFAŁ KORUS – Executive chef Hotelu Binkowski. Swoje pierwsze szlify zdobywał we Francji, od powrotu związany z regionem świętokrzyskim. Specjalista w zarządzaniu i reorganizacji dużych obiektów hotelowych. Jego domeną jest kuchnia polska z mocnymi akcentami kuchni francuskiej. Preferuje industrialną prostotę na talerzu oraz niebanalne połączenie smaków. Fundator i współzałożyciel Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. W organizacji od samego początku piastuje stanowisko Prezesa.

ROBERT GOLIS – kucharz w restauracji Glamour w Hotelu Bińkowski. Absolwent Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach. Swoje doświadczenie nabywał przez 7 lat w warszawskich restauracjach. Po powrocie na kielecczyznę został członkiem Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Jego zainteresowania kulinarne związane są z kuchnią wschodnią, szczególnie tajską i japońską.

Niestety, wszystkie miejsca na te warsztaty już się wyprzedały!