Dziecięcy Galimatias: Bajeczna kuchnia Jakuba Steuermark’a dla najmłodszych

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 10

Termin: 08-01-2022
Godzina: 10:00
Czas trwania: 3h

Prowadzący: Jakub Steuermark
Cena: 119 zł
Całkowita ilość miejsc: 20

O warsztatach

Tym razem na warsztatach dzieci będą mogły się poczuć jak prawdziwi kucharze, którzy pod okiem profesjonalnego szefa kuchni znanego z programów telewizyjnych takich jak Pytanie na śniadanie czy Ugotuj mi bajkę na TVP abc, przygotują dania jak w dobrej restauracji.

W menu:

  • Omlineczki, czyli omlety warzywne w różnych kolorach
  • Ładne kaszątko, czyli kotleciki gryczane z sosem pomidorowym,
  • Fasoladki, czyli fasolowe brownie w olbrzymiej blasze

Czy już Wam leci ślinka na samą myśl o takich pysznościach?

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w warsztatach. Będzie bardzo wesoło, profesjonalnie i smacznie. Nie może Was zabraknąć.

 

Informacje organizacyjne:

– warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku od 4 – 14 lat

– do 8 roku życia (włącznie) dzieci pracują na jednym stanowisku z opiekunem (jeden bilet na dwoje)

– dzieci powyżej 8 roku życia pracują samodzielnie (rodzice mogą dokupić bilet na swoje stanowisko z 50% rabatem – kontakt telefoniczny 730-720-264)

 

Dziecięcy Galimatias to warsztaty stworzone z myślą o najmłodszych. Nauka gotowania poprzez wspólną zabawę to doskonały pomysł na kreatywne spędzenia czasu, gdzie najmłodsi będą mogli się poczuć jak mistrzowie kuchni.

Zdjęcia
O prowadzącym

Jakub Steuermark – Urodzony i wychowany na warszawskim Powiślu, rocznik 1976. Przez wiele lat pracował w reklamie, ale to nigdy nie była jego prawdziwa pasja. Zawsze gotował a pierwsze szlify zdobywał jako dziecko u swojej babci w kuchni.

Po rozstaniu z reklamą wyjechał do USA, na Florydę, gdzie założył swoje Deli – bar z kanapkami, w którym wszystkie produkty były w naturalny sposób wędzone, duszone i długo gotowane. Niestety kryzys w USA zmusił go do powrotu do kraju, ale nie na długo. Wyjechał do Anglii, gdzie objął stanowisku Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Stamtąd trafił do Londynu, gdzie razem z innymi szefami mógł współtworzyć Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden.

W Anglii pracował ponad dwa lata, gdzie ukończył formalne kucharskie wykształcenie. Jednak deszczowy klimat nigdy nie pasował do jego stylu życia, stąd podjął decyzję o wyjeździe do Hiszpanii. Objął tam stanowisko Szefa Kuchni w dwóch restauracjach – irlandzkim gastropubie i typowym grillbarze, gdzie kreował swoje menu i zarządzał kuchniami obu restauracji. Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął swój własny projekt pod nazwą Masło i Szałwia.

Masło i Szałwia to projekt gastronomiczny, który oferuje proste dania, wykorzystując wysokiej jakości produkty, ale bazując na tańszych partiach mięs, drobiu i ryb, a więc: Ogonówka i gicz a nie polędwica i rozbratel, boczek i nóżki a nie schab. Masło i Szałwia zatem wpisuje się w filozofię tworzenia jedzenia tak jak czynią to francuskie Bistra. Masło i Szałwia czerpie inspiracje z potraw włoskich, hiszpańskich i angielskich. To prostota i jakość włoskiej Trattorii, hiszpańskich Tapas i dobrego, nowoczesnego angielskiego Gastropubu. Kuchnia Kuby to gotowanie typu slow, z krótką lub żadną obróbką produktu. To kuchnia produktu.

Od ponad 3 lat jest gospodarzem kuchni w porannym programie na TVP2 – Pytaniu na Śniadanie, gdzie gotuje zgodnie ze sobą i ideą comfort food. Przez ostatnie 5 lat przeprowadził ponad 200 warsztatów kulinarnych a od prawie 4 lat jest doradcą kulinarnym w Oerlemans Foods/Grupa Virto.

KUP UDZIAŁ W WARSZTATACH

Pozostało miejsc: 10